17 October, 2021

Modul Khas Pakej SMK

Semalam bersama Qatrina untuk Modul Khas bagi pelajar sekolah menengah (Pakej SMK Word & PowerPoint). untuk pelajar sekolah menengah kita akan ajar cara guna Shapes (warna dalam, warna garisan & Effect tambahan). Untuk program Word kita akan ajar apa kegunaan Home | Insert | Layout.

Selain itu cara guna SmartArt. Carian gambar Online & Off-line. Part akhir akan diajar cara untuk buat presentation lagu setiap slide lagu yang berbeza menggunakan Wave Editor.

Untuk pelajar sekolah kita hanya caj perjam RM20 sahaja. Sijil Penyertaan kursus akan diberikan selepas tamat kursus.

Paling best teks kursus disediakan di dalam Pendrive pelajar hanya copy + paste masuk di dalam kekotak slide Yang dipilih sahaja. Terbaru! Student hanya setup dalam laptop untuk save screen recorder. Mudah bukan?

Boleh lihat bila² masa sahaja untuk ulangkaji. Ini kerana setiap student berbeza² tahap penerimaan apa Yang dia belajar berbanding melihat video Yang pernah cikguCA sediakan sebelum ini.

13 October, 2021

Mailing di dalam program -MS Word

Sesi Class Online cara guna Mailing di dalam program MS Word.
Siapa biasa guna say "I". Kaedah ini untuk mempercepatkan proses mencetak surat dan sampul surat dalam masa yang sama dalam 1 DATA.


Jom sertai kami untuk kelas Online dan Offline. Jika Class Offline meh datang ke Taman Guru belajar 1-to-1 bersama Cikgu Adawiah aka Aby Nasier

Pengambilan Oktober / November 2021 hanya RM25/jam untuk belajar komputer Perkeranian.
Psst! kalau mana-mana yang nak belajar mengaji kelas dewasa PERCUMA di lokasi yang sama bilik yang berlainan.

Screen Recorder (PowerPoint)

Sekiranya tiada Screen Recorder boleh guna PowerPoint. Jangan lupa Save program PowerPoint tu ya! Selamat Mencuba..


Nak tau RAHSIA pembelajaran mudah MAHIR dalam masa yang singkat?
Meh join kursus Oktober 2021. Masih di buka!
Tak yakin nak labur lebih-lebih dimusim pandemik?

03 October, 2021

Pengambilan Oktober 2021

"👀 Stressnya tak lama lagi nak masuk Politeknik atau IPT tapi tidak tahu nak guna komputer nak buat Format Assignment nanti. Dulu dekat sekolah tak belajar MS Office pon. Kawan-kawan kata cari di Youtube aje. Tahu aje lah di Youtube lain yang di cari lain yang jumpa 💨”

“👀 Buka Google taip kelas komputer di Kuantan.. jumpa komputerkuantan.com “

“👀 Bila piem Cikgunya kata boleh ajar komputer dari A hingga Z + 1 to 1 pulak tuu mana nak dapat sekarang ni kan kebanyakan semuanya beramai-ramai uolss”

“👀 Wah seronoknya cengginii ! Ada Buku Nota Langkah demi Langkah pulak tuu paling best tak perlu taip teks dah cikgu dah sediakan katanya hanya klik zup zap.. dahh… siaaap..”

Jom sertai kami untuk pembelajaran komputer. Modul kami berbeza-beza mengikut usia pelajar. Kami menyediakan Pakej Sekolah Rendah/Menengah, Pakej Ke IPT & Pakej Pekerja Mahir.

Pepatah mengatakan “Jika tidak dipecahkan ruyong, mana nak dapat sagunya”. Jangan bertangguh lagi demi masa depan anda. Anda yang tentukan kejayaan anda.

Hubungi kami segera Pengambilan OKTOBER 2021 klik link untuk lihat pakej kursus :

https://pakejkomputer.wasap.my
https://pakejkomputer.wasap.my
https://pakejkomputer.wasap.my

21 September, 2021

Buntu? Tiada Kemahiran Komputer

ANDA TIDAK MAHIR KOMPUTER? MENYEBABKAN ANDA
TIDAK DITERIMA BEKERJA? KAMI BOLEH BANTU ANDA


Pelajari menggunakan komputer selama 3 bulan dan kami jamin anda mahir menggunakan silibus komputer yang diguna pakai dari IPM Munshi sejak 2005. Pembelajaran secara personal.

Testimoni 1 : “Tiada kemahiran tercari-cari kerja kosong berkaitan komputer, sertelah berkursus saya dapat menguasai untuk buat iklan, pengiraan, pembentangan, cetak sampul surat serta menggunakan format yang tersedia dalam Ms Office. Terima kasih CikguCA kerana mengajar saya tanpa jemu”.

Testimoni 2 : “Sebelum belajar, saya sangka pembelajaran sama seperti di tempat lain serta guru memberi tunjuk ajar tanpa penelitian secara individu, ternyata ia meleset pembelajaran di dengan modul dari IPM Munshi berlainan dari apa yang difikirkan. Dengan belajar dengan CikguCA saya telah memperolehi teknik sebenar guna komputer”.

----> Anda nak jadi seperti mereka?

Tambahkan kemahiran anda dengan ikuti Latihan Bimbingan Kerjaya selama 3 Bulan. Sijil Kemahiran dikeluarkan oleh IPM Munshi.

PERCUMA : Latihan bimbingan WhatsApp personal bersama saya Cikgu Adawiah + Format Resume + Format Mohon Jawatan kosong + Permohonan SPA + Ebook Kenaikan Pangkat N19-N32 (RM 150).

Daripada sejumlah pelanggan yang menggunakan servis kami, 98% berjaya menggunakan kembali format yang telah diajar serta mempu membina sendiri database mengikut apa yang majikan perlukan.

Berbelanjalah lebih sedikit dan jimatkan masa anda, itu jauh lebih baik daripada berbelanja sedikit tapi memakan begitu banyak masa anda mengkaji format / formula di dalam komputer.

Ayuh! Sertai kami untuk tingkatkan masa depan anda.Tak yakin nak labur lebih-lebih dimusim pandemik? 
Hubungi kami segera Pengambilan OKTOBER 2021 klik link untuk lihat pakej kursus :

https://pakejkomputer.wasap.my
https://pakejkomputer.wasap.my
https://pakejkomputer.wasap.my

06 September, 2021

Update Class 1-to-1 (26-08-2021)

Bulan : Ogos 2021
Hari Pilihan : Khamis

Alhamdulillah selesai sesi pagi (11-1 pagi) class Online bersama Fazleen untuk untuk program kedua MS PowerPoint kali kesembilan (sesi ke-22). Class Online Zoom hanya cikguCA invite 1 peserta sahaja.

Psst! Telah membantu hampir 250 orang mahir komputer sepanjang 5 tahun Sepenuh Masa Mengajar ke rumah / Pejabat / lokasi pilihan peserta.

Pertanyaan klik wasap : bit.ly/jombelajar-komputer

InsyaAllah cikguCA akan memberikan servis yang terbaik buat semua peserta cikguCA selagi diberi kudrat dan kesihatan. Terima kasih yang ikuti servis Kelas Komputer Personal anda HEBAT! Untuk Pengambilan September 2021 di buka ya! Jom jadi insan berkemahiran 💖