16 January, 2017

16 Januari Hari Lahir CikguCA


Asssalamualaikum.. buka-buka sahaja laptop nak check emel, bila klik emel rasmi Kelas komputer (kelaskomputerkuantan@gmail.com)  pagi ni Google bagi lilin gerak-gerak gitu uols.. Happynya... Hari yang paling terindah apabila Hari Lahir kita ini kerana kita akan mendapat Ucapan di aplikasi WhatsApp, 3 Facebook, Instagram dll aplikasi yang berhubung dengan dunia luar dan dunia offline.


13 January, 2017

Update Jumaat 13 Jan 2017

Assalammualaikum.. CikguCA baru berkesempatan update blog memalam nih. Alhamdulillah ramai yang bertanyakan kursus komputer untuk kemasukan Januari 2017. Berikut dalam satu-satu masa hanya 1 peserta sahaja. Setakat ini CikguCA mengajar untuk kelas individu buat masa ini dengan caj bayaran RM 25/jam.

Sekiranya berminat kelas berkumpulan, maksimum kelas berkumpulan hanya 4 peserta sahaja dengan caj bayaran kelas berkumpulan RM 15/jam. CikguCA mengutamakan kualiti dari kuantiti.


Nota : Kelengkapan seperti Laptop perlu disediakan oleh peserta untuk kelas individu/berkumpulan  bagi memudahkan ulangkaji semasa berkursus.


10 January, 2017

Tawaran Belajar Januari 2017



" FROM ZERO TO HERO "


Kami bantu anda dari tak tau IT kepada 'Boleh Bekerja Pejabat'  !
.
Semua org yang belajar komputer nak MAHIR. Semua orang nak keja pejabat kerajaan, nak naik PANGKAT. Tapi tak semua SANGGUP bersusah payah nak ajar anda siapkan keje pejabat bukan? Sebab tu banyak yang cuba mengadap PC tak berjaya nak buat kerja yang bos bagi.
.
Ada juga yang nak belajar tapi tak teruskan niat sebab takut tak boleh MAHIR dalam masa yang singkat. Mungkin juga dah berusaha klik format itu & ini tapi masih tak dapat buat apa yang bos mintak.
.
Sebab apa? Kenapa kerja pejabat nak buat tak menjadi? Semua dh godek format yang bos nak buat tapi masih tidak MEMUASKAN hati bos.Sebab format/formula kurang tepat. Kalau format / formula tak menjadi ada cara yang lebih CEPAT ke boleh bantu?
.
Jawapannya, ADA!!
.
Program Kerja Pejabat ini khas bagi mereka yang ingin kuasai Teknik Cepat Dapat Kerja apabila tamat pembelajaran Tingkatan 5. Program Kerja Pejabat ini amat sesuai jika anda inginkan :


⟹Seorang pengganggur SELEPAS tamat SPM.
⟹Telah interview banyak kali tetapi tidak DITERIMA bekerja.
⟹Tiada kemahiran komputer MS Office pilihan majikan.
⟹Telah bekerja tetapi ingin tidak mahir MS Office @ ingin meningkatkan tangga gaji.
⟹Nak sambung U tetapi tak diterima MASUK. Mahu tahu penyelesaiannya?


--------------------------------------------------
Pelajar saya GEMBIRA dengan RESULT mereka?
--------------------------------------------------

“Sebelum masuk sini, saya sangka cara belajar sama macam tempat lain tanpa tanpa penelitian secara individu. Belajar di sini amat menyeronokkan & berlainan dari yang saya fikirkan. – Zaharah.”
.
“Saya mengikuti kursus komputer dibekalkan buku rujukan yang paling ringkas tetapi padat di samping sisipan gambar yang ada bagi memudahkan lagi pemahaman. Selain itu guru juga banyak memberi cara paling mudah dalam pembelajaran” –Izyan Nadia.
.
>> Lihat testimoni HEBAT http://bit.ly/2fzS9cF << Klik LINK.

------------------------------------------------------
Sebab Sebab anda perlu menyertainya sekarang ialah
------------------------------------------------------


Kursus latihan ini telah membantu ramai lepasan SPM/Pekerja Swasta/Kerajaan mendapatkan peluang kerjaya/kenaikan gaji berdasarkan RAHSIA pembelajaran mudah MAHIR dalam masa yang singkat!

Sepanjang Pengambilan Januari 2017 ini, Tawaran Ekslusif untuk 20% diskaun bagi yang WhatsApp kami di bawah.

Bertindak pantas dan hubungi kami dengan segera. hanya 
WhatsApp : 011-1337 6462 SEKARANG!

Anda mahukan lebih banyak TUTORIAL serta tips-tips berkaitan komputer?

1) Follow web kami >> www.komputerkuantan.com


2) Like kami di sini >> www.facebook.com/rahsiamahirkerjapejabat


Bertindak pantas sebelum MIMPI NGERI jawatan kosong kerajaan / Swasta anda disambar orang lain!
.
Sekian terima kasih
Cikgu Adawiah

Tahniah kepada peserta yang berjaya tamat dengan jayanya mengikuti pembelajaran Ms Office dari admin Cikgu Adawiah

Untuk mengikuti Mobile Class / Online Class Ms Office bersama admin aka Cikgu Adawiah boleh WhatsApp ke 011-1337 6462 @ Layari Facebook Kami Rahsia Mahir Kerja Pejabat & sudi-sudilah klik LIKE ya!

20 December, 2016

Kelas Berehat Sebentar


Lepas habis kelas komputer sesi pagi sesi petang Cikgu CA cuci mata sat kat bandar Kuantan. Alhamdulillah taklah ramai orang hari ini.

.
Eh! comel pulak gambo ni #perasankejap sebenarnya camera #Samsung ni yang cantik ahahaha.. Jika benar LIKE sedass pliss kat Page Komputer Rahsia Mahir Kerja Pejabat.. 

Kelas MS Excel Disember 2016

Pagi ini Cikgu CA sedang membuat kelas personal iaitu kelas komputer bersama adik manis manis Rosninani dari Chini Timur 2. Alhamdulillah hari ini Ujian sedang dijalankan. Sekejap lagi dah nak mula program komputer MS Excel.
Hari ini akan dipelajari :
1) Kiraan mudah MS Excel untuk Format Tambah, Tolak, Darab, Bahagi dll tanpa guna Kalkulator.
2)  Mengenal apa fungsi program MS Excel.
3) Pelajari setting tarikh pilihan Short + Medium + Long.
4) Pelajari cara setting pada Options (General, Proofing, Advanced)
5) Mengenal Pointer A, B,C & D.
.
Kepada yang berminat nak dapatkan servis kelas komputer personal face to face WhatsApp Cikgu CA 011-1337 6462. InsyaAllah sedia membantu.
#BelajarKomputer #Kuantan #MSOffice