Saturday, April 20, 2024

Kelas Komputer Percuma


▶️ Ada beberapa yang PM tiada ke kelas komputer percuma? Boleh sis nak percuma. Buka YouTube belajar dari situ. Kemudian apa dia jawab? “Oh tak faham lah belajar kat YouTube”, “Belajar kat YouTube tiada Sijil Komputer”, “Kat YouTube banyak versi Indonesia”. “Belajar di YouTube lambat faham”. Dahulu pernah cikguCA buat kelas percuma untuk 10 orang di Institut Perdagangan Munshi, Taman Guru tetapi tiada sambutan. Percuma yang dimaksudkan itu belajar ASAS sahaja 4 jam (bernilai RM 200) Nak tahu apa respon pelajar? 👀



▶️ “Kalau kelas percuma ni mesti tak banyak dapat ilmu sekadar tahu apa fungsi Home”, “Mesti hanya di ajar buka/tutup kan”. Sebenarnya TIDAK. Sama JUNam kursus berbayar juga. Di ajar ikut silibus ASAS cuma bezanya ianya PERCUMA. Kebiasaan orang kita barang percuma mana nak kan? Itu dulu lah CikguCA cerita di zaman 2012. Terkini tak dapat lah nak buat kelas percuma segalanya naik termasuklah bil ulitili kan? Dari dulu lagi kelas perjam RM25/jam walaupon tarif bil naik.

▶️ Haa dah tau kan kesan kalau belajar sendiri-sendiri? Boleh faham, tapi lambat lah resultnya. Kemudian kena kaji pulak kenapa begitu begini terutama format Excel. Tetapi kalau awak serahkan pada yang pakar, awak tak perlu buang waktu nak kaji semua tu. Hanya belajar dengan CikguCA pengalaman mengajar lebih 18 tahun bersama Institut Perdagangan Munshi. Tak perlu susah payah dah. Tak buang waktu. Hanya perlu keluarkan kos serta masa anda. CikguCA akan terangkan secara terperinci begitu begini hasil Research 18 tahun mengajar komputer MS Office Perkeranian. Kan senang?

Nak lihat pelajar-pelajar sebelum ini berjaya kuasai MS Office? www.komputerkuantan.com

Wednesday, March 27, 2024

Diterima Bekerja Tetapi Tiada Kemahiran Perkeranian


Anda diterima bekerja di pejabat untuk jawatan Kerani Pejabat tetapi dalam pemerhatian 4 Bulan?

Bila boss bagi kerja taip surat awak tak pandai nak guna Font, nak masukkan logo syarikat, masukkan simbol telefon @ WhatsApp, jarak yang sesuai, tata bacaan yang tepat, baris yang perlu dijarakkan, nombor di awal teks serta banyak lagi!

Jom ikut serta Kelas Komputer 1-to-1. Cikgu Adawiah akan guide sehingga MAHIR!
Janji Di Tepati punya..

WhatsApp : 011-1538 7966 (Cikgu Adawiah) untuk lock kekosongan setiap Sabtu @ Ahad. Kekosongan pada jam 2:30 petang. Pagi dah full ya! Ada dua kekosongan sahaja lagi.
Lagi cepat anda belajar lagi cepat anda berkemahiran! Lagi mudah anda diserap kerja di tempat anda!

Thursday, February 15, 2024

Saiz A5 Untuk PowerPoint


➡️ Bila kita membuka program MS Office akan ada dokumen yang memerlukan saiz dokumen yang berbeza. Di sini CikguCA terangkan saiz dokumen seperti gambar yang CikguCA sediakan. Kebiasaan di dalam program PowerPoint tidak disediakan saiz A5.

➡️ Jom belajar dengan CikguCA kita akan terangkan lebih terperinci setiap kegunaan sehingga MAHIR dan boleh kerja pejabat.

➡️Berminat kami latih anda secara Personal melalui kelas bersemuka? Nak tahu info berkaitan kelas komputer? Klik link yang CikguCA sediakan ini https://linktr.ee/komputerkuantan

➡️ Khas yang serius nak kerja pejabat / ada bisnes Online (bantu setup database) / nak ada sijil Komputer ya! "Santai-santai belajar dapat Sijil Komputer" itu tagline Kami 😍😍😍

Thursday, February 08, 2024

Belajar Terperinci Komputer

⭐️ Testimoni Kursus 🌟
“Saya Ruby dari Jaya Gading, sebelum saya mengikuti kursus Komputer bersama cikguCA, saya hanya mengetahui asas komputer. Sewaktu saya belajar di SM Teknik Vokasional & UiTM, saya tidak terlalu didedahkan dengan program Office. Program pilihan MS Excel banyak pengetahuan telah saya perolehi kerana saya didedahkan dengan secara terperinci oleh Tenaga Pengajar komputer.

Akhirnya RUBY telah berkemahiran. Anda bila lagi? Moh belajar tak lama pun 4 bulan je.

▶️ Jom ikuti Pengambilan Februari 2024. Lihat yang telah berjaya bersama kami >> www.komputerkuantan.com @ hubungi : 011-1538 7966 (Cikgu Adawiah)

➡️ Nak tau apa kegunaan MS Excel? Lihat video yang CikguCA selitkan di bawah.


➡️ Jom belajar dengan CikguCA kita akan terangkan lebih terperinci setiap kegunaan sehingga MAHIR dan boleh kerja pejabat.

➡️Berminat kami latih anda secara Personal melalui kelas bersemuka?

➡️ Meh WhatsApp : https://pakejkomputer.wasap.my Khas yang serius nak kerja pejabat / ada bisnes Online (bantu setup database) / nak ada sijil Komputer ya 😘

"Santai-santai belajar dapat Sijil Komputer" itu tagline Kami 😍😍😍

Wednesday, February 07, 2024

Hantar Dokumen WhatsApp Web

⭐️ Testimoni Kursus 🌟

“Saya Wardah dari Permatang Badak, bekerja di sektor pejabat pegawai saya menghantar dokumen di dalam WhatsApp Web dia meminta saya menambah teks serta gambar untuk saya emel kepada pelanggan kami yang perlu di simpan di dalam Format PDF. Saya mengatakan ya sahaja dalam masa yang saya mencari kelas komputer mujur Cikgu Adawiah sedia memberi tunjuk ajar.

Akhirnya WARDAH telah berkemahiran seperti apa yang bos dia mahu. Anda bila lagi? Moh belajar tak lama pun 4 bulan je. Pejam celik dah pun tamat sis 😊

▶️ Jom ikuti Pengambilan Februari 2024. Lihat yang telah berjaya bersama kami >> www.komputerkuantan.com @ hubungi : 011-1538 7966 (Cikgu Adawiah)