MS Excel

Mengandungi 31 halaman padat dengan LANGKAH DEMI LANGKAH MS Excel Perkeranian. Tempoh masa diperlukan hanya 10 jam untuk 10 bab setiap program yang ada. Setiap pembelajaran mengambil masa 5 sesi (1 sesi 2 jam). Pembelajaran ini terdapat dapat 3 CARA : 1) Anda Beli EBOOK sahaja 2) Kelas Offline 3) Kelas Online. Kelas Offline & Online akan diberikan Ebook dengan harga promosi RM 50/satu.


Untuk CARA 1 & 3 bahan belajar akan diberikan di dalam emel anda boleh pilih untuk cetak atau baca di dalam komputer pilihan peserta. Untuk CARA 2 akan diberikan dalam bentuk cetakan.

Bagi pembeli EBOOK (RM90/satu) anda boleh pilih untuk ikuti kelas pilihan bersama Cikgu Adawiah di dalam sesi Zoom dengan bayaran perjam RM20 >> KLIK SINI.

Bagi yang berminat untuk sesi Class personal (1 hingga 2 peserta) di pejabat kami dengan sesi Offline bayaran perjam RM25 >> KLIK SINI.
Jom lihat apa yang anda dapat jika dapatkan EBOOK @ ikuti Class Online / Class Offline bersama Cikgu Adawiah sesi Zoom 1-to-1. Jika Class Offline class bersemuka dilokasi pilihan peserta.

Sari Kata Permulaan 3
Mengenal Paparan MS Excel 4
Memasukkan bilangan Nombor (Column / Row) 5
Mengenali Pointer di dalam Ms Excel 5
Format Asas Pointer Untuk Bulan + Hari + Tarikh 5
Mengubah Kelebaran Sel (Column/Row) 5
Menambah / Memadam Sel (Column / Row) 6
Penggunaan Mudah Papan Kekunci 6
Formula Asas Pengiraan ( +, -, * & / ) 6
BAB 1 : Pengiraan Jualan & Diskaun 7
BAB 2 : Format Invoice 9
BAB 3 : Formula F4 (Format Darab) 10
BAB 4 : Formula F4 (Format Bahagi) 12
BAB 5 : Fungsi Vlookup & Hlookup 13
BAB 6 : Pengiraan Duit Keluar/Masuk (3 Sheet) 15
BAB 7 : Pengiraan Status Pekerja (IF/And) 16
BAB 8 : Fungsi IF (2) & Conditional Formatting 17
BAB 9 : Invois (Drop List + Is Blank + INT) 20
BAB 10 : Pengiraan Kerja Harian + Lebih Masa (OT) 22
Tambahan : Pivot Table 26
Ujian Soalan 1 (25 Minit) 30
Ujian Soalan 2 (25 Minit) 31

Di bawah ini disertakan apa yang anda akan dapat jika anda berjaya dapatkan Ebook ini. Selain itu yang paling menarik di dalam sesi pembelajaran ini anda tidak perlu menaip teks untuk mendapatkan format seperti di atas. kami telah sediakan untuk anda bahan belajar di dalam emel nanti. Lihat seperti di bawah :


Untuk meyakinkan anda servis yang kami tawarkan ini jom lihat apa kata pelatih >> KLIK SINI. Matlamat kami "Dari 0 hingga MAHIR"

Apa yang kami berikan khidmat selepas ikuti kelas adalah peserta masih boleh bertanyakan sebarang soalan berkaitan MS Office di WhatsApp Cikgu Adawiah secara peribadi. Pengalaman belajar dengan pengalaman anda bekerja selepas ikuti class juga adalah ilmu baru. Pelajar kami dari tahun kami mula-mula berkursus 2003 hingga sekarang masih berhubung rapat di laman sosial. Sehingga sekarang peserta masih bertanyakan soalan. Cikgu Adawiah tiada masalah untuk membantu dengan tagline "Belajar Sepanjang Hayat" selagi ilmu itu masih melekat di minda cikgu ya!