Sunday, August 02, 2026

Melaksanakan Proses Pengubahsuaian

➡️ Saving documents to a specific location : Untuk menyimpan dokumen yang berlainan lokasi, klik File >> Save As pilih di bahagian kiri terdapat pilihan iaitu Desktop (untuk di simpan pada papan pemuka laptop) @ My Document (pilihan dalam komputer) @ Computer (untuk disimpan di dalam Pendrive / CD / lain-lain drive).

➡️ Saving document using different formats : Untuk menyimpan dokumen yang berlainan format, File >> Save As pilih Word 97-2003 @ Word Template @ PDF (jika telah diinstall pada komputer @ laptop).

➡️ Jangan berlengah! Ayuh jom ikuti kelas komputer untuk menyahut seruan kerajaan 1 Rumah 1 Kemahiran Komputer perlu ada. Nak kerja pejabat pun mudah. Majikan mudah ambil bakal pekerja yang ada kemahiran Word | PowerPoint | Excel berbanding yang Zero Knowledge.

➡️ Tidak mahir MS Office? Jangan risau kami sedia membantu dari Zero to Hero. Moh belajar Pengambilan OGOS 2026 klik link untuk lihat pakej kursus : https://linktr.ee/komputerkuantan untuk join kelas. Kekosongan kelas adalah terhad. Siapa cepat dia dapat! Hanya RM 359/bulanan dengan konsep 1 Guru 1 Peserta. Promosi sempena Bulan Kemerdekaan hanya RM 299/bulanan terhad untuk 5 peserta sahaja.