Monday, March 09, 2026

Penggunaan Letterhead


a) Applying headers and footers to sections : Untuk menambah teks khas untuk kepala surat @ Letterhead klik pada Insert >> Header >> pilih Edit Header. Taipkan tajuk yang dikehendaki. Di ruangan ini boleh ditambah Logo syarikat atau sebarang pilihan Shapes yang diperlu kan. Kelebihan menggunakan format ini teks di bahagian tengah tidak akan berubah kedudukan bagi kepala surat.

b) Applying headers and footers to sections : Untuk menambah teks pada kaki surat klik pada Go to Footer taipkan kaki surat @ menambah muka surat pada bahagian bawah.Kelebihan menggunakan format ini teks di bahagian tengah tidak akan berubah kedudukan bagi kaki surat. Setelah itu klik Close Header and Footer. Format ini akan kelihatan berwarna kelabu berbanding teks asal.

▶️ Laptop wajib sediakan ye. Dah ada bahan belajar? Nak cepat mahir komputer? Jom booking untuk hadiri Kelas Online untuk pertanyaan kursus 1-to-1. ➡️ Meh WhatsApp Kemasukan Sepanjang 2026 : https://linktr.ee/komputerkuantan

👉 Sesi Belajar Selama 16 Sesi @ bersamaan 4 bulan
🔑 Bayaran Kuliah : RM 359/Bulanan (Untuk 4 Sesi Belajar)

⭐️ Daftar sekarang untuk Pengambilan April 2026
✅ klik www.komputerkuantan.com pilih DAFTAR