Tuesday, December 13, 2022

[Soalan Semasa Temuduga]


✍️ " Dulu kat sekolah / IPT tak sempat nak belajar MS Office. Dulu juga mana ada kelas 1 peserta 1 class. Lagi pulak pelajar ramai 1 kelas 30 orang cikgu 2-3 orang jer suruh buka Paint & Word tu pon taip pakai 2-3 jari jer. Ramai yang macam tu kan kat sekolah ini penyebab kita malas nak belajar komputer bukan? Kemahiran komputer ni bersifat teknikal perlu diterangkan dari A hingga Z secara terperinci bukan teori semata-mata. Habis sekolah / Diploma / Ijazah terus nak pergi temuduga kerani pejabat 9-5 petang kan?" Bermula lah situasi soalan berikut dari pihak penemuduga :

👉 Ada Sijil Kemahiran apa berkaitan pejabat ?

👉 Sijil Kepantasan Menaip dalam p.s.m. ada ?

👉 Awak mahir berapa program Microsoft Office ?

👉 Boleh awak tunjukkan kira-kira dalam Excel ?

Bagi yang tiada kemahiran terpinga-pinga nak menjawab. Sah laa kan nak keja kerani MESTI ada kemahiran MS Office seperti nak buat simpan kira, taip format surat + rekod sampul surat (1 dokumen 100 rekod data kaedah yang tidak ramai tahu), memo, invoice, borang & simpan data dan banyak lagi. Apa yang penting FORMAT & FORMULA. Cegah Sebelum Terlambat!

▶️ Jom klik https://pakejkomputer.wasap.my untuk Pakej Perkeranian Pekerja Mahir Kemasukan DIS 22 / JAN 23. Pelajari ASAS & PERTENGAHAN selama 3 bulan. Untuk berkemahiran perlu lalui proses belajar dengan sabar. 💨⭐️ “Insan yang berjaya dia akan mulakan sampai habis” 🏆🥇.