MS Access

Mengandungi 27 halaman padat dengan LANGKAH DEMI LANGKAH MS Access Perkeranian. Tempoh masa diperlukan hanya 10 jam untuk 10 bab setiap program yang ada. Setiap pembelajaran mengambil masa 5 sesi (1 sesi 2 jam). 

Bab 1 hingga Bab 3 hanya untuk mempelajari ASAS sahaja.
Bab 4 hingga Bab 10 hanya untuk mempelajari PERTENGAHAN sahaja.
Jom lihat apa yang anda dapat jika ikuti Class Online / Class Offline bersama Cikgu Adawiah sesi Zoom 1-to-1. Jika Class Offline class bersemuka dilokasi pilihan peserta.

Sari Kata Permulaan 3
Kedudukan Kod Jari Kiri dan Kanan 4
Menyunting Paparan Asal 4
Memulakan MS Access (Table Utama) 4
Pengenalan Fungsi Design View 6
Pengenalan Fungsi Datasheet View 6
Bab 1 : Cara Membina Table (Unique) 7
Bab 2 : Membina Simple Query (Total) 8
Bab 3 : Membina Crosstab Query 10
Bab 4 : Membina Form (Key-In) 11
Bab 5 : Purchase Order (PO) 14
Bab 6 : Membina Form (Contact) 17
Bab 7 : Membina Form (Multiple Item) 17
Bab 8 : Membina Report (Stepped) 19
Bab 9 : Membina Report (Outline) 21
Bab 10 : Membina 4-in-1 23
Ujian Pengukuhan 1 (Table, Query, Form & Report) 27

Di bawah ini disertakan apa yang anda akan dapat jika anda ikuti kursus bersama kami. Selain itu yang paling menarik di dalam sesi pembelajaran ini anda tidak perlu menaip teks untuk mendapatkan format seperti di atas. kami telah sediakan untuk anda bahan belajar di dalam emel nanti. Lihat seperti di bawah :
Apa yang kami berikan khidmat selepas ikuti kelas adalah peserta masih boleh bertanyakan sebarang soalan berkaitan MS Office di WhatsApp Cikgu Adawiah secara peribadi. Pengalaman belajar dengan pengalaman anda bekerja selepas ikuti class juga adalah ilmu baru. 

Pelajar kami dari tahun kami mula-mula berkursus 2003 hingga sekarang masih berhubung rapat di laman sosial. Sehingga sekarang peserta masih bertanyakan soalan. 

Cikgu Adawiah tiada masalah untuk membantu dengan tagline "Belajar Sepanjang Hayat" selagi ilmu itu masih melekat di minda cikgu ya!