Monday, July 15, 2024

Kelas Komputer Sempena Cuti Sekolah

Peserta kelas komputer sempena Cuti Sekolah. Komen peserta ini yang nampaknya teruja jam pertama kuliah.


"Waw! Senang nyer kalau dah tahu format.."

Mudah untuk adik-adik nak buat kerja kursus kat sekolah..

➡️Berminat sesi JULAI / OGOS 2024 mahu kami latih anda secara Personal melalui kelas Fizikal (dalam Kuantan) @ Class Online Zoom (Luar Kuantan) ?

Meh WhatsApp : klik ➡️ https://linktr.ee/komputerkuantan Khas Pakej Khas Sekolah Menengah.

Tutorial Keyboard Excel

🎓 TUTORIAL KEYBOARD : Ctrl + Simbol : & Shift + : 🎓 
 

➡️ Sekiranya di dalam program MS Excel untuk dapatkan tarikh hari ini dengan cepat tekan Ctrl + Simbol “:” secara automatik tarikh terpapar tanpa menaip tarikh hari ini. Untuk dapatkan masa tekan Ctrl + Shift + Simbol “:” secara automatik masa terpapar tanpa menaip masa pada komputer.

➡️ Jom belajar dengan CikguCA kita akan terangkan 1-to-1 lebih terperinci setiap kegunaan sehingga MAHIR dan boleh kerja pejabat.

➡️Berminat sesi JULAI / OGOS 2024 mahu kami latih anda secara Personal melalui kelas Fizikal (dalam Kuantan) @ Class Online Zoom (Luar Kuantan) ?

Meh WhatsApp : klik ➡️ https://linktr.ee/komputerkuantan Khas yang serius nak kerja pejabat @ sambung ke IPT.

Saturday, June 22, 2024

Slaid Persembahan (PowerPoint)

✍️ Slaid Persembahan (Slide Presentation)

a) Menyediakan slaid persembahan baru : Buka MS PowerPoint. Untuk menyediakan slide pesembahan yang terdapat di dalam program ini klik pada Home >> Layout >> pilih Slide pilihan yang dikehendaki.

b) Memasukkan slaid persembahan baru : Memasukkan slaid persembahan baru : Arahan ini untuk menambah bilangan Slide lebih daripada satu di dalam PowerPoint klik pada Home >> New Slide >> pilih yang dikehendaki.

c) Menyimpan slaid persembahan dalam format berbeza : Untuk menyimpan dokumen yang berbeza klik pada File >> Save As pilih PowerPoint Show. Kebiasaan menyimpan PowerPoint Presentation.

➡️ Jangan berlengah! Ayuh jom ikuti kelas komputer untuk menyahut seruan kerajaan 1 Rumah 1 Kemahiran Komputer perlu ada. Majikan mudah ambil bakal pekerja yang ada kemahiran komputer berbanding yang Zero Knowledge. Meh join Class Jun / Julai 2024 | WhatsApp Admin : ▶️ https://linktr.ee/komputerkuantan

Sunday, April 21, 2024

Sangkaan meleset

“Sangkaan meleset apabila tahu pembelajaran komputer format Perkeranian”.


Nak belajar personal class MEI 2024. Rebut peluang berkursus sementara kursus ini masih lagi disediakan untuk anda!

#KelasKomputerDiKuantan
#KelasKomputerPersonalWanita
#BelajardariAtoZ

www.komputerkuantan.com

Saturday, April 20, 2024

Kelas Komputer Percuma


▶️ Ada beberapa yang PM tiada ke kelas komputer percuma? Boleh sis nak percuma. Buka YouTube belajar dari situ. Kemudian apa dia jawab? “Oh tak faham lah belajar kat YouTube”, “Belajar kat YouTube tiada Sijil Komputer”, “Kat YouTube banyak versi Indonesia”. “Belajar di YouTube lambat faham”. Dahulu pernah cikguCA buat kelas percuma untuk 10 orang di Institut Perdagangan Munshi, Taman Guru tetapi tiada sambutan. Percuma yang dimaksudkan itu belajar ASAS sahaja 4 jam (bernilai RM 200) Nak tahu apa respon pelajar? 👀▶️ “Kalau kelas percuma ni mesti tak banyak dapat ilmu sekadar tahu apa fungsi Home”, “Mesti hanya di ajar buka/tutup kan”. Sebenarnya TIDAK. Sama JUNam kursus berbayar juga. Di ajar ikut silibus ASAS cuma bezanya ianya PERCUMA. Kebiasaan orang kita barang percuma mana nak kan? Itu dulu lah CikguCA cerita di zaman 2012. Terkini tak dapat lah nak buat kelas percuma segalanya naik termasuklah bil ulitili kan? Dari dulu lagi kelas perjam RM25/jam walaupon tarif bil naik.

▶️ Haa dah tau kan kesan kalau belajar sendiri-sendiri? Boleh faham, tapi lambat lah resultnya. Kemudian kena kaji pulak kenapa begitu begini terutama format Excel. Tetapi kalau awak serahkan pada yang pakar, awak tak perlu buang waktu nak kaji semua tu. Hanya belajar dengan CikguCA pengalaman mengajar lebih 18 tahun bersama Institut Perdagangan Munshi. Tak perlu susah payah dah. Tak buang waktu. Hanya perlu keluarkan kos serta masa anda. CikguCA akan terangkan secara terperinci begitu begini hasil Research 18 tahun mengajar komputer MS Office Perkeranian. Kan senang?

Nak lihat pelajar-pelajar sebelum ini berjaya kuasai MS Office? www.komputerkuantan.com

Wednesday, March 27, 2024

Diterima Bekerja Tetapi Tiada Kemahiran Perkeranian


Anda diterima bekerja di pejabat untuk jawatan Kerani Pejabat tetapi dalam pemerhatian 4 Bulan?

Bila boss bagi kerja taip surat awak tak pandai nak guna Font, nak masukkan logo syarikat, masukkan simbol telefon @ WhatsApp, jarak yang sesuai, tata bacaan yang tepat, baris yang perlu dijarakkan, nombor di awal teks serta banyak lagi!

Jom ikut serta Kelas Komputer 1-to-1. Cikgu Adawiah akan guide sehingga MAHIR!
Janji Di Tepati punya..

WhatsApp : 011-1538 7966 (Cikgu Adawiah) untuk lock kekosongan setiap Sabtu @ Ahad. Kekosongan pada jam 2:30 petang. Pagi dah full ya! Ada dua kekosongan sahaja lagi.
Lagi cepat anda belajar lagi cepat anda berkemahiran! Lagi mudah anda diserap kerja di tempat anda!