Pelajar SRK-SMK (8 Sesi)

Update : 27hb Julai 2021

Kami menyediakan kursus yang sesuai untuk pelajar sekolah mengetahui serba sedikit ilmu tentang IT iaitu Peringkat Asas cara menggunakan program MS Word + MS PowerPoint & MS Excel dengan mudah secara teori + praktikal.

A) Pakej Kelas Komputer Sekolah : Sekolah Rendah ada 8 sesi sahaja (4 Sesi MS Word + 4 Sesi MS PowerPoint + 4 Sesi MS Excel)

B) Pakej Kelas Komputer Sekolah : Sekolah Menengah ada 8 sesi (4 Sesi MS Word + 4 Sesi MS PowerPoint).
Program Tambahan : 4 Sesi MS Excel (jika berminat untuk ikuti pembelajaran ini).

1) Berikut adalah bayaran untuk Class Oflline (di Taman Guru).


2) Berikut adalah bayaran untuk Class Online (Aplikasi Zoom).
Untuk Class Online Zoom segala bahan belajar akan diemel pada penjaga pelajar untuk memudahkan pembelajaran di jalankan. Paling menarik pelajar tidak perlu menaip sebarang teks latihan (akan diberikan di dalam Emel) hanya ikut apa yang Cikgu Adawiah ajar (lihat di bawah). Pelajar hanya membuka perisian Word @ PowerPoint 2016 & ke atas ya! Untuk class Online hanya kami kenakan bayaran perjam RM20/jam.


Isi Kandungan Ebook MS Word (Edisi Pelajar Sekolah) :


1. Sari Kata Permulaan
2. Menyunting Paparan Asal
3. Modul Komputer Pakej Sekolah
4. Kedudukan Jari Kiri/Kanan
5. 40 Shortcut Kekunci
6. Bab 1 : Rencana Bergambar
7. Bab 2 : Format Table
8. Bab 3 : Poster Ringkas
9. Bab 4 : Carta Bercorak
10. Bab 5 : Format Kerja Kursus
11. Bab 6 : Label Sticker DIY 12

Sekiranya berminat untuk ikuti WhatsApp Admin : Cikgu Adawiah (011-1538 7966). Hanya nombor ini sahaja anda perlu hubungi selain nombor ini admin Class Komputer tidak akan bertanggungjawab jika anda telah membuat sejumlah bayaran seperti di atas. Ini kerana Scammer berleluasa kini. Untuk megetahui kuliah/masa kekosongan. Sekiranya bayaran telah di buat admin akan menghantar bahan belajar bagi Class Online. Jika Class Offline kami akan memberi dalam bentuk bahan belajar di dalam Pendrive pelajar serta buku latihan dalam bentuk cetakan. 

Carian FB Admin : Adawiah Nasier bertanggung jawab melatih pelajar sekolah rendah, pelajar sekolah menengah, bakal pekerja pejabat, pekerja pejabat sehinggalah ke majikan yang memerlukan ilmu kemahiran berkaitan MS Office. Modul di atas khas untuk pelajar sekolah. Untuk modul pekerja/bakal pekerja sangat berbeza modulnya.  

Nak lihat contoh Ebook Pakej SMK ? Klik sini : http://bit.ly/tutorial-asas-sekolah