16 November, 2018

Nampak Jalan Keluar Bila Belajar

Update : 15 November 2018 | Khamis
.
.
Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi di Indera Mahkota 8 bersama Fatihah untuk program MS Word untuk kali ke-3. mempelajari sambungan Asas Word + Pertengahan (Asal Mailing).

Nak tau belajar apa lagi? lihat link ini : http://bit.ly/wordacs

#KelasKomputerPersonal #MSOffice #MobileClassComputer with Cikgu Rabiah Adawiah

Pembelajaran Lebih Seronok

Update : 13 November 2018 | Selasa
.
.
Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi di Taman SeriKu 39 bersama Hidayati untuk program MS Word untuk kali kedua mempelajari Asas Word (Column dalam dokumen & Column dalam Table)

Nak tau belajar apa lagi? lihat link ini : http://bit.ly/wordacs

#KelasKomputerPersonal #MSOffice #MobileClassComputer with Cikgu Rabiah Adawiah

Jawatan Kosong Kerajaan



πŸ’» Permohonan Terbuka Jawatan Pentadbiran di Kementerian / Agensi Kerajaan

1. Pembantu Tadbir N19
2. Penolong Pegawai Tadbir N29
3. Pegawai Tadbir N41

☑ Kelayakan SPM / Diploma / Ijazah

☑ Gaji RM1,352.00 - RM9,546.00

☑ Terbuka Lelaki & Wanita

πŸ”Ž Mohon Pembantu Tadbir N19 :
⇨⇨ https://bit.ly/2QHeC6s

πŸ”Ž Mohon Pen.Pegawai Tadbir N29 :
⇨⇨https://bit.ly/2Diag1M

πŸ”Ž Mohon Pegawai Tadbir N41 :
⇨⇨https://bit.ly/2B6H8cB

Nota : Untuk memohon jawatan kerajaan sekurang²nya ada Sijil Komputer yang terkini. Sekiranya belum ada layari sahaja FB ⇨⇨⇨ Kelas Komputer Kuantan

14 November, 2018

Pelajari Formula 3 Jenis IF di dalam MS Excel


Update : 11 November 2018 | Ahad
.
.
Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi di Indera Sempurna bersama Azmina untuk program MS Excel untuk kali ke-16. Mempelajari Pertengahan Excel (Pengiraan OT, Formula IF/ IF And & IF berkumpulan)
.
Apa itu Formula IF? Klik link ini untuk lebih Info :  https://youtu.be/AiJqKjlqyq8
.
#KelasKomputerPersonal #MSOffice #MobileClassComputer with Cikgu Rabiah Adawiah

Jawatan Kosong Kerja Pejabat



πŸ’» Jawatan Kosong πŸ”Ž

Bagi sesiapa yang berminat boleh mencuba ya..  Lihat syarat nombor 2 πŸ‘€ nak yang mahir MS Office kan? 

Kepada yang dah belajar dengan cikguCA buat resume & ada sijil komputer untuk program MS Office : MS Word | MS PowerPoint | Excel boleh lah mencuba bawa sijil anda ye jika anda tinggal di lolasi berdekatan iklan ini πŸ˜‰

Jika berminat terus hubungi nombor tertera ya

#SharingIsCaring

12 November, 2018

Bantu Lepasan SPM Mahir Komputer

Update : 12 November 2018 | Isnin
.
.
🌿🌿 Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi di Indera Mahkota 8 bersama Fatihah untuk program MS Word untuk kali ke-2 mempelajari sambungan Asas Word. Peserta ini nampak komited apa yang di ajar pelajar Lepasan SPM berumur 18 tahun setakat ini yang paling muda sedang berkursus 🌿🌿

Hari ni kasi can lah Cikgu Adawiah selfie satu kali ya nak jugak nampak muda kan.. Dah laa fatihah teka umur cikguCA 25 mesti orang teka 20@n kan kan.. rahsia dia jangan terlalu fikirkan masalah tapi fikirkan penyelesaian ewaahh.. πŸ˜†πŸ˜†

#KelasKomputerPersonal #MSOffice #MobileClassComputer with Cikgu Rabiah Adawiah

09 November, 2018

Sering Di Marahi Bos


~ Kecewa sering dimarahi bos sebab tak mahir membuat tugas pejabat? Terasa macam nak kick jer bos anda.

~ Bertahun dah bekerja pejabat tapi masih di takuk lama, staff baru setahun dua bekerja, kita ibarat tinggal jauh ke belakang.

Muat turun segera panduan asas mahir MS Office dalam tempoh yang singkat klik www.komputerkuantan.com (pilih Ebook Percuma) >> bit.ly/freemsoffice18. Dapatkan diskaun 15% apabila anda habis membaca iklan ini. Hubungi kami melalui WhatsApp 011-1337 6462.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.fb.com/komputerkuantandotcom

08 November, 2018

Tambah Nilai Hidup Orang Lain


Mahu berkemahiran, belajar dengan orang yang telah terbukti membantu menambah nilai hidup orang lain. Tempah sekarang dalam masa 6 hari saya akan masukkan semula RM 20 ke dalam poket anda. Bagi memenuhi permintaan ramai, versi pelajari sendiri di rumah bagi kemahiran komputer ini kini tersedia dalam bentuk Ebook bernilai RM 50 sahaja.

Anda boleh pilih untuk menyertai untuk menyertai ratusan peserta yang telah berjaya atau sekadar melihat dari tepi kejayaan mereka. Saya pelajari begitu banyak perkara daripada Ebook MS Office setebal 25 halaman ini selama 5 hari berbanding apa yang telah saya pelajari ketika di kolej selama 3 tahun.

Daripada sejumlah pelanggan yang menggunakan servis kami, 98% berjaya menggunakan kembali format yang telah diajar serta mampu membina sendiri database mengiikut majikan perlukan. Buatlah majikan, ibu ayah tersenyum melihat diri anda yang baru yang lebih berkemahiran. Berbelanja lebih sikit dan jimatkan masa anda, itu jauh lebih baik daripada belanja sedikit tapi memakan begitu banyak masa anda.

Insan yang hebat bukan dilahirkan semulajadi hebat, sebaliknya mereka melalui proses belajar dan latihan berterusan untuk menjadi hebat.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.fb.com/komputerkuantandotcom

06 November, 2018

Mencari Waktu Belajar Yang Sesuai


Dah putus asa mencari kelas komputer untuk pekerja yang bekerja waktu pejabat? Tunggu dulu, kami ada penyelesaiannya! Kami menyediakan kursus komputer dari Zero Knowledge hingga mahir. 10 orang pertama menempah kelas komputer pekerja mahir bulan November kami berikan Ebook secara percuma Modul Kenaikan Pangkat Gred N22 (soalan + jawapan).⇩⇩⇩

Servis Pakej Kombo


Anda mungkin tertanya-tanya bagaimana kami boleh menawarkan pakej kombo ini dengan pakej servis yang berpatutan? Penyelesaian bagi masalah anda ada di depan. Jangan berpaling lagi dan selesaikan! Dapatkan nilaian ilmu yang dipelajari selama 3 tahun ini hanya dalam masa 3 bulan sahaja.⇩⇩⇩

Pelajar Zero Kemahiran Dibantu MS Office

Update : 06 November 2018 | Selasa
.
Alhamdulillah selesai kelas sesi pagi di Taman SeriKu 39 bersama Hidayati untuk program MS Word untuk kali pertama mempelajari Asas Word (Bullet, Numbering, Drop Cap, Line Spacing & Table)
.
Nak tau belajar apa lagi? lihat link ini : http://bit.ly/wordacs
.

#KelasKomputerPersonal #MSOffice #MobileClassComputer with Cikgu Rabiah Adawiah

05 November, 2018

Situasi Pejabat Pekerja Mahir Vs Kurang Mahir


Ada dua orang wanita dengan masalah penggunaan format pada skrin komputer. Seorang dah berjaya selesaikan masalah tersebut manakala seorang lagi masih tercari-cari format pada skrin komputernya. Anda nak disituasi mana satu ?

Adakah anda sedang mencari servis mengajar secara peribadi untuk program komputer pilihan anda? Serius anda tidak akan menyesal mendapatkan servis pembelajaran komputer bersama kami.
Bagaimana cara nak mahir guna komputer? sekiranya perkara ini mengujakan anda biarkan kami dedahkan teknik cara cepat mahir. Anda berada pada masa yang tepat dan tempat yang betul untuk menemukan penyelesaian terhadap (masalah) anda.

Sekiranya format komputer tidak memberikan hasil dengan cepat dan pantas, apa kata anda cuba cara short-cut. Contoh untuk klik arahan cetak dokumen hanya tekan Ctrl+P.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

01 November, 2018

Kurang 30 Minit Nampak Jalan Keluar

Bayangkan, kurang 30 minit anda mempelajari komputer bersama kami anda dah nampak jalan keluar serta dapat membantu menyiapkan kerja pejabat anda dengan cepat.

Siapa pernah terfikir bahawa servis mengajar komputer ke pejabat (perseorangan) ada di Kuantan?

Berapa kali dalam hidup anda pernah cakap nak sangat mahir Excel & Word tapi gagal sebab tak jumpa formula cara yang betul?

Kami sedia membantu anda di dalam permasalahan di atas. Hubungi kami segera di blog kami untuk info lanjut.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.komputerkuantan.com

30 October, 2018

Buku Cara Cepat Mahir

[Buku Komputer Di Pasaran Tidak Menepati Kegunaan Pejabat?]


Ini adalah cara paling mudah untuk lebih berkemahiran tanpa perlu membeli buku program komputer di pasaran yang kadang kala terlalu short-cut serta sukar difahami. Buku rujukan komputer kami mempunya langkah demi langkah serta lebih teliti dan telah terjual lebih 2,000 naskah sejak 2012 serta diguna pakai oleh pelajar IPM Munshi hasil kajian Cikgu Adawiah selama 10 tahun berkhidmat di IPM Munshi.

Teruskan bacaan dan saya tunjukkan jalan keluar bagi masalah tidak mahir komputer yang dihadapi. Orang berjaya ialah orang yang cepat menghidu dan merebut peluang yang ada.

Matlamat kami adalah untuk membantu menyelesaikan masalah yang telah menghantui anda sekian lama iaitu untuk memberikan servis mengajar terus ke pintu pejabat anda. Servis seumpama ini jarang-jarang ada kerana kebiasaan dilakukan secara berkumpulan (10 peserta).

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.fb.com/komputerkuantandotcom

Servis Mengajar Personal

Servis ini hanya untuk individu yang serius untuk mendalami kelas komputer dalam tempoh 10 – 15 sesi. Sekiranya anda ingin berkemahiran dengan cepat dan taknak ikut format, servis yang kami sediakan ini bukan untuk anda. Berhenti salahkan diri sendiri mengapa dari dulu tidak belajar komputer walaupun umur makin meningkat.

Jangan anggap servis kami sama dengan servis dari kolej/institusi lain. Tidak sama langsung kami beri lebih lagi terutama format yang di ajar lebih terperinci dan mendalam serta tambahan cara guna Emel & Guna WhatsApp Web (kelas tambahan online).

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.fb.com/komputerkuantandotcom

Jaminan Selepas Tamat Kursus

Selepas tamat kursus kami masih memberikan servis berterusan sekiranya peserta kami mengalami permasalahan semasa menggunakan program MS Office. Itu janji kami terbukti ramai yang menghubungi kami kembali untuk permasalahan berkaitan format yang dipelajari.

Kami tiada masalah untuk memberi khidmat kepada peserta yang kami hargai kerana pernah mengikuti servis kami. Jadi sekarang anda dah faham kan kenapa ramai sangat sukakan servis mengajar komputer personal kami.

Saya sendiri akan memberikan servis percuma selama 2 sesi kepada anda jika masalah timbul selepas mengikuti 5 sesi pembelajaran personal bersama kami.

Sekiranya anda ada pertanyaan yang ingin dikemukakan boleh WhatsApp kepada kami bila-bila masa mengikut kelapangan anda. ingat nombor ini 011 – 1337 6462.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

Gambar Contoh Pekerja Pejabat Sumber : Google


27 October, 2018

Nota Rujukan MS Office


Tak perlu membeli buku rujukan di pasaran untuk berbelanja lebih. Ebook kami mempunyai kualiti yang setanding dengan buku rujukan komputer terkenal pada harga yang jauh lebih berpatutan malah lebih mudah difahami kerana kami menggunakan teknik “Cara Cepat Mahir MS Offce”.

Nak tahu harga Ebook bagi yang tidak dapat hadiri kelas secara individu boleh WA : 011-1337 6462.

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.komputerkuantan.com

24 October, 2018

Penyelesaian Tugas Pejabat Anda


Ramai tercari-cari guru peribadi untuk belajar key-in rekod dalam Excel, create invois dalam kiraan GST, format minit mesyuarat tetapi tiada yang sudi membantu rakan pula acah-acah nak bantu. Rakan pula kata kalau bantu siapkan kerja orang kerja kita tak siap kan?

Apakah penyelesaikan tugas-tugasan kita yang menimbun itu? Runsing dengan perkara yang membabitkan tugas di pejabat?

Kami sedia ke pejabat anda & membantu menyelesaikan format dengan cepat, mudah faham serta mengurangkan beban tugas pejabat anda. hubungi kami segera  01113376462. Penyertaan akan didahulukan mengikut yang terawal menghubungi kami.

Perlukan lebih maklumat? Klik di sini untuk lebih info di www.komputerkuantan.com

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

www.komputerkuantan.com

Gambar : Sumber Google

Sijil Kemahiran Pejabat


Ingin dapatkan Sijil Komputer MS Office Penggunaan Pejabat ?

Tercari-cari kelas komputer untuk wanita ?

Sedang bekerja / praktikal tetapi tidak mahir untuk tugasan di komputer ?

Anda tidak mahir menggunakan Format-format MS Office seperti MS Word, MS PowerPoint, MS Excel & MS Access? Kami sedia melatih anda secara personal !

“Selepas berkursus saya mahir membuat pembentangan yang diperlukan majikan - Sharmimi”

Kelebihan mengikuti pembelajaran secara personal : Buku rujukan “Cara Cepat Mahir” disediakan mengikut program MS Office.

Jangan berlengah dapatkan DISKAUN 10% bagi 10 yang terawal!

CARA MENDAFTAR KURSUS

WhatsApp Taip “Saya Berminat” hantar ke : 011 – 1337 6462

23 October, 2018

Anda telah tamat SPM/ IPTA / IPTS?



Tak tahu macam mana nak cari kerja dengan tiada Sijil Komputer?

Ingin Belajar untuk Bulan November 2018?

Kini tiba masanya anda bertindak dengan mempelajari kemahiran yang diperlukan oleh majikan selain anda mempunyai Sijil SPM/Diploma / Ijazah.

Untuk pengetahuan anda : Kepantasan menggunakan komputer amat diperlukan masakini. 80% tugasan di pejabat menggunakan komputer. Kepantasan sebagai seorang pekerja anda sering melihat iklan jawatan kosong memerlukan kepantasan Taipskrip (naskah bercetak) & Manuskrip (naskah bertulis) dalam kiraan p.s.m bukan?

Mahu Kami Bantu Anda!

WhatsApp kami segera supaya kami dapat membantu menyelesaikan permasalahan anda!


22 October, 2018

Jawatan Kosong Kerja Pejabat


Admin ternampak borang permohonan KERJA. Ruangan kemahiran Komputer nak ada ASAS & PERTENGAHAN serta kemahiran menaip P.S.M (perkataan seminit) haa di kelas personal memang kita latih ke arah Office.
.
[ Lihat gambar contoh yang Admin lampirkan di post ini link penuh : http://bit.ly/contohborangmenaip ]
.

14 October, 2018

Kelas Peribadi Komputer

[TERBUKA KEPADA WANITA SAHAJA]
PELAJAR LEPASAN SPM YANG CEKAP GUNA MS OFFICE MUDAH DITERIMA BEKERJA OLEH BANYAK SYARIKAT DI KUANTAN!


Kini Adawiah Creative Solution (ACS) membuka peluang kepada pelajar lepasan SPM untuk mengikuti kursus MS Office secara persendirian bersama Cikgu CA supaya bila diterima bekerja nanti anda dapat menguruskan rekod dan dokumen pejabat dengan teliti dan lebih cekap.
Pada kali ni peserta kursus akan didedahkan dengan "Teknik Cara Cepat Kuasai MS Office" dalam masa 30 jam supaya cepat paham dan mudah dipraktikkan. Lebih 80% peserta mahir menggunakan MS Office selepas mengikuti kelas Cikgu CA.

"Sebelum saya mengikuti kursus Komputer bersama cikgu CA, saya hanya mengetahui asas untuk Program MS Office. Sewaktu saya belajar di SM Teknik Vokasional & UiTM, saya tidak terlalu didedahkan dengan program Office. Program pilihan MS Excel banyak pengetahuan telah saya perolehi kerana saya didedahkan dengan secara terperinci oleh Tenaga Pengajar komputer." -Ruby

" Mula-mula saya takut juga untuk belajar personal ni sebab takut tak dapat tangkap apa yang cikgu ajar ternyata meleset sekali. Cikgunya yang sporting dan chill semasa mengajar membuatkan saya tidak kekok semasa belajar dan bertanya soalan yang saya tidak faham format belajar." - Kam
Apa kelebihan yang anda akan dapat bila mengikuti kursus MS Office bersama Cikgu CA⤵️

✅ Lebih mudah paham apa yang dipelajari sesuatu yang baru. Buku Rujukan disediakan untuk 4 program MS Office.
✅ Bebas bertanya soalan terus kepada cikgu (1-to-1).
✅ Mengulangkaji di rumah dengan bantuan WhatsApp bersama cikgu. Hanya sediakan Laptop sahaja.
✅ Masa belajar 1 sesi hanya 2 jam (1 sesi 1 peserta sahaja).
✅ Sijil kemahiran akan dikeluarkan kepada peserta yang layak (mengikut Program).
✅ Dilatih oleh Cikgu Komputer yang berpengalaman selama 10 tahun di IPM Munshi.
Sekarang ni dah takde alasan malas lagi nak pergi kelas untuk belajar MS Office sebab Cikgu CA sendiri yang akan datang mengajar di rumah. Jimat masa. Jimat tenaga!

Kalau rasa nak belajar berkumpulan sekali dengan rakan sekerja pon boleh. Cukup 4 orang terus Cikgu CA datang mengajar. Senang kan macam tu?

Cepat grab peluang mudah belajar ni skang. Sebab kat luar sana ramai lagi yang menganggur takde keje sebab takde kemahiran guna MS Office. Belajar cepat dapat kerja pon cepat. Lambat memang rugi tau

Jangan tunggu lagi. Cepat dapatkan Cikgu CA dan tanya macam mana nak register kelas MS Office tu?
Klik link biru kat bawah ni tanya dia sekarang ⬇️


Upadate terkini oleh Cikgu CA Adawiah
di ⇨⇨Kelas Komputer Kuantan ⇦⇦

10 October, 2018

Buntu? Tiada Kemahiran Komputer

ANDA TIDAK MAHIR KOMPUTER? MENYEBABKAN ANDA
TIDAK DITERIMA BEKERJA? KAMI BOLEH BANTU ANDA

Pelajari menggunakan komputer selama 3 bulan dan kami jamin anda mahir menggunakan silibus komputer yang diguna pakai dari IPM Munshi sejak 2005.  Pembelajaran secara personal. CikguCA akan ke rumah anda. Jimat duit minyak kereta kerana Caj ke rumah anda RM 45/bulanan adalah PERCUMA.
Testimoni 1 : “Tiada kemahiran tercari-cari kerja kosong berkaitan komputer, sertelah berkursus saya dapat menguasai untuk buat iklan, pengiraan, pembentangan, cetak sampul surat serta menggunakan format yang tersedia dalam Ms Office. Terima kasih CikguCA kerana mengajar saya tanpa jemu”.

08 October, 2018

Jom Tingkatkan Kemahiran Komputer


 Tidak MAHIR MS Office? 
*Khas Untuk Wanita 18 Tahun ke atas
Mahir Dalam Masa Yang Singkat!
Kelebihan Kelas Personal 1-to-1 :
* Mudah dipraktikan bila-bila masa di rumah
* Masa belajar tidak mengganggu waktu kerja anda
* Nota bercetak diberikan memudahkan ulangkaji

Berminat? Pembelajaran Bulanan Oktober 2018 !
>> WhatsApp kod <Nama Peserta & Lokasi> 
Nota : Berikan kami sebab mengapa anda mahu kami bantu?

p/s : Adawiah Creative Solution menawarkan khidmat pembelajaran Modul MS Office berpengalaman lebih 10 tahun mengajar di IPM Munshi. Pembelajaran kelas bergerak terus ke rumah/pejabat peserta bermula sejak Nov 2015. Tempah tempat segera. Fast Action Fast Result.

01 October, 2018

Cara Tukar Gambar Maybank2u

Mula-mula login seperti biasa akan nampak paparan baru login seperti kebiasaan.


28 September, 2018

Pengalaman Pernah Berkhidmat di Syarikat Petroleum

#RepostPelajar IPM Munshi

“Sebelum saya mengikuti Modul Kursus Komputer di Institut Perdagangan Munshi (IPM), saya hanya mengetahui asas biasa sahaja untuk Program Microsoft Word dan Program Microsoft PowerPoint. Sewaktu saya belajar di Sekolah Menengah Teknik Vokasional  dan UiTM, saya tidak terlalu didedahkan dengan dua program di atas seperti yang dinyatakan.

27 September, 2018

Muat Naik Video Semudah 6 Langkah

Assalamualaikum.. untuk muat turun video dalam hand-phone ke Youtube menggunakan Android pilihan. Untuk upload video kali ini CikguCA menggunakan Android Oppo. 

LANGKAH 1 : Buka Youtube >> pilih account pilihan yang tersedia mengikut yang telah anda daftar login Emel pada phone anda ya..(terasa versi indon pulak ya.. kebiasaan jam begini nonton TV9 jadi an versi ini mula keluar dong he..he..)

Kita sambung ya klik pada gambar seerti Camera (ikut anak panah) ...>>

25 September, 2018

1 Juta lepasan SPM BUTA KOMPUTER!

1 Juta lepasan SPM BUTA KOMPUTER! 
Isu ini khas bagi mereka yang ingin kuasai Teknik Cepat Dapat Kerja apabila tamat pembelajaran Tingkatan 5.

Jangan baca jika anda tidak mahu mendapatkan gaji minima RM3000 sebulan. Kursus latihan ini amat sesuai jika anda inginkan :

20 September, 2018

Cara Setting Format Minit Mesyuarat


Assalamualaikum semua.. hari ini CikguCA nak share cara buat Minit Mesyuarat untuk MS Word. Biasanya kita akan taip dan tekan space bar (ruang jarak) sahaja untuk membezakan teks bukan? nombor juga kita taip manual ?


 okey sila lihat teks asal di atas :



Tambahkan Numbering pada teks utama, contoh : Ucapan Pengerusi & Ucapan Pewakaf yang telah di Bold.



08 September, 2018

Formula Index dan Match

Semalam ada pertanyaan dari pekerja dari Penang tentang Formula INDEX & MATCH..

Soalan Excel lanjutan mencabar minda jugak soalan ini. Nampak macam mudah tapi sebenarnya berjam jugak mengkaji apa Formula ini.
Akan datang ada Modul ini ya sebagai tambahan.

30 August, 2018

Promosi 15% Sempena Merdeka Days!


Tawaran Bulan Kemerdekaan! Jarang-jarang diadakan πŸ‘€

5 orang pertama yang memilih ‘Pakej Pekerja Mahir’ bagi Bulan Kemerdekaan 2018, kami berikan Ebook secara PERCUMA Modul Kenaikan Pangkat Pembantu Pejabat Gred N22 (soalan + jawapan) di dalam emel.

Ada lagi?

28 August, 2018

30 Minit Dah Nampak Jalan Keluar


Sedang mencari servis mengajar komputer secara persendirian?

Servis ini hanya untuk individu yang serius untuk mendalami kelas komputer dalam tempoh 10 – 15 sesi. Jangan anggap servis kami sama dengan servis dari kolej/institusi lain. Kami beri lebih lagi terutama format yang di ajar lebih terperinci dan mendalam dengan kaedah pembelajaran 1-to-1. Lebih banyak persoalan dapat di jawab berbanding kelas berkumpulan. Ayuh bersama-sama kami untuk meningkatkan kemahiran anda!
Kelebihannya...

26 August, 2018

Tutorial FB (Setting Lihat Posting Terkini)

🌿🌿 Selalu lihat posting orang sama?
Bagaimana nak lihat orang lain punya posting? πŸ‘€πŸ‘€

⇨ lihat ikut gambar step by step. Ini hp model OPPO naa HP lain try cari sampai jumpa ahaks!

1. Klik pada gambar kita, 2. pilih Feed pilih 3. Most Recent. 4. Haa lihat hasil kita akan rasa bersemangat nak LIKE n Komen. Ini takk..

Asal dia lagi HAHA! (jangan marah naa) itu yang cikguCA rasa kan hehee..
Lagi 1 anda boleh tau siapa yg anda ADD x aprove lagi hanya status dia saja ada.. Haa tu tandanya belum sahkan anda sebagai rakan.. Faham² jelaa naa.. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Hari-hari anda akan INDAH lepas ni itu yang CikguCA rasakan ewahh.. ♡♡♥♥

24 August, 2018

Sering Dimarahi Bos? Mahu Penyelesaian?




Mencari Servis Mengajar Komputer Secara Peribadi
.
Dah putus asa mencari kelas komputer khusus bagi wanita untuk yang bekerja waktu pejabat? Penat di marahi bos akibat salah format yang dikehendaki?
.
Adawiah Creative Solution (CA0231386-W) menyediakan servis mengajar komputer secara peribadi terus ke rumah anda dari Zero Knowledge hingga mahir dengan masa yang fleksibel dengan modul “Cara Cepat Mahir MS Office” dari IPM Munshi.
.
Tunggu dulu, kami ada penyelesaiannya! Kami menyediakan kursus komputer dari Zero Knowledge hingga mahir dengan masa yang fleksibel.
.
Kini tidak perlu risau lagi ilmu selama 3 tahun di kolej dapat di praktik 3 bulan sahaja dengan peratusan program pilihan majikan iaitu MS Excel (90%), MS Word (95%) & MS PowerPoint (75%) manakala MS Access (50%).  
.
Apa Kata Pelatih ?
.
“Semasa saya mengikuti pembelajaran saya mengikuti temuduga panel penemuduga berkata baguslah ada basic komputer sebab kami dah tak nak ajar dah yang penting dapat bantu syarikat kami syukur alhamdulillah saya berjaya melesaikan banyak format/formula yang diperlukan” Iza, KotaSAS
.
WhatsApp personal Cikgu Adawiah ( 0 1 1 – 1 3 37 6 4 6 2 )
.
Pengambilan September 2018! Booking nama anda dahulu!