Testimoni

TESTIMONI PELAJAR TERPILIH PELAJAR KOMPUTERTESTIMONI 1 : Saya Norain Ab Jabar, sebelum ini saya tidak mempunyai kemahiran &

telah mencari peluang pekerjaan tetapi tidak berjaya kebanyakan jawatan kosong memerlukan kemahiran komputer. Saya tidak memenuhi syarat-syarat jawatan tersebut.Semasa kursus saya diajar cara-cara menyediakan dokumen seperti iklan, surat tawaran, mencetak sampul surat,  

pembentangan, melibatkan pengiraan dan banyak menggunakan format-format yang tersedia di dalam program. Terima kasih kepada tenaga pengajar di IPM yang telah banyak memberi tunjuk ajar kepada saya selama berkursus di sini.

***************************************

TESTIMONI 2 : Saya Zaharah Abdullah, sebelum masuk IPM, saya menyangka cara
pembelajaran di IPM adalah seperti kebiasaan di tempat lain serta menganggap bahawa tenaga pengajarnya memberi tunjuk ajar tanpa penelitian secara individu. Ternyata meleset sama sekali. Pengajaran dan pembelajaran amat berlainan dari apa yang difikirkan.


Pembelajaran  amat menyeronokkan. Sebelum ini saya tidak berminat untuk menggunakan komputer kerana tidak mempunyai asas. Semua kemahiran ini, tidak pernah saya perolehi sebelum ini tetapi di IPM, saya telah memperolehi teknik sebenar dalam penggunaan aplikasi komputer.


***************************************

TESTIMONI 3 : Saya Nuratila Zulkifli, sebelum ikuti kursus  komputer saya pernah
mempelajari di tempat lain. Tetapi kebanyakkan yang saya pelajari menggunakan shortcut. di IPM saya belajar dari Zero hingga mahir & tidak menggunakan shortcut malah terperinci tanpa mengambil yang sedia ada.
Ini membuatkan saya melakukan tugasan komputer dengan lebih cepat dan tepat. Saya amat bersyukur kerana dapat mempelajari ilmu komputer yang memberikan saya semangat untuk mengaplikasikan llmu tersebut. Ini memudahkan saya untuk menyelesaikan kerja berkaitan dengan MS Office.


***************************************
TESTIMONI 4 : Saya Nurul Shafira Azhar, sebelum ini saya terpaksa melepaskan jawatan
kosong berkaitan pejabat kerana saya tidak mempunyai kemahiran komputer. Sepanjang berkursus amat seronok mempelajarinya semakin tertarik untuk mengetahui lebih mendalam.


Saya telah diberi kemudahan dengan buku rujukan serta nota yang telah disediakan. Sekiranya ada yang masih saya kurang jelas CA akan diterangkan sehingga saya memahami apa yang dipelajari. Kini saya juga lebih yakin untuk menjawat jawatan seperti dulu. Saya sangat bersyukur kehadrat Ilahi kerana membuka pintu hati saya untuk menuntut ilmu di IPM.


***************************************
TESTIMONI 5 : Saya Nur Jamaliah Ja’afar, sebelum mengikuti kursus komputer di IPM.
Secara jujur menganggap yang ilmu komputer ini tidak penting. Tetapi apabila saya ingin memohon sebarang jawatan kerja, saya sering terbaca bahawa setiap calon yang ingin memohon jawatan itu perlu mempunyai pengetahuan mengenai Komputer.Saya juga sedar bahawa majikan masa kini lebih memerlukan seorang pekerja yang mempunyai kemahiran akademik. Oleh sebab itu, saya nekad untuk mempelajari ilmu komputer. Berkat tunjuk ajar tenaga pengajar saya mahir dalam menggunakan komputer dan tanpa usaha saya juga.

 
Untuk lihat lebih ramai Testimoni klik FB kami di Kelas Komputer Kuantan