30 October, 2017

Kemahiran Komputer Lebih Terperinci

.
Hari ini kelas sesi ke-3 bersama Puan Siti di Bandar Putra mempelajari cara untuk memasukkan gambar secara Offline & Online serta asas Mail Merge.
.
Sesi Petang menghantar Sijil untuk Staf Syarikat Swasta di Bandar Kuantan.
.
Sesi malam bersama Azlin.


.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.

29 October, 2017

Dari Biasa-Biasa Menaip Kini Luar Biasa

☆☆ Kelas hari ini tamat 17 sesi bersamaan 3 bulan bersama Hasniza dari Neram, Kemaman. Pelajar ini pandu sendiri kereta untuk datang ke kuantan untuk belajar komputer. Penuh bersemangat orangnya. Pelajar ini juga rajin mengulangkaji pelajaran yang diajar. Kreatif dalam bertanya soalan. Bermula dari Zero MS Office kini jika diterima bekerja untuk tugas-tugas pejabat berkaitan komputer Hasniza mampu lakukan tugas dengan baik. Bemula dengan menaip biasa-biasa kini luar biasa lajunya.. Takyah tengok keyboard katanya.. ewahh..
.
Sebagai cikgu komputer terharu rasa dapat kek Pandan Cheese hasil air tangan pelajar kurang manis sebab cikgunya kan dah maniss #GurauJer kepada yang nak order boleh lah cari FB : Hasniza Nor. Bila pelajar cakap dah tamat dah kelas hari ini bila lah dapat berjumpa lagi tetiba rasa sebak laa pulak bila sebab rasa akrab sgt dengan pelajar bagaikan adik dan kakak.. :'( :'( :'( moga hubungan seperti kekeluargaan bersama peserta kelas komputer kita tidak terhenti di sini boleh bertemu di FB, IG @ WA kan?
.
Dulu kat IPM Munshi sama jugak 6 bulan pelajar belajar sebak dia jangan cakap lah sebab dah anggap pelajar yang belajar di IPM staf semua kami anggap dah macam keluarga malah diorang gelar MamaCA.. Laa ni diorang dah kawen dah beranak pinak diorang gelarkan NenekCA waduhhh ketuaan benaran nih he..he.. ;) ;) ;) See More >> ♡♡
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice 
#MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.
www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk info)





27 October, 2017

Kelas Harian Pekerja Mahir

☆ Update ☆
.
25/10/2017 : Rabu : kelas personal sesi pagi bersama Puan Siti di Bandar Putra, Tanjung Lumpur untuk sesi ke-2 mempelajari format Colum di dalam dokumen, membuat jadual, penggunaan tulisan bercorak carian gambar Offline khas untuk pekerja mahir.
.
☆ Update ☆
.
26/10/2017 : Khamis kelas personal sesi petang bersama Hidayah di Permatang Badak Baru sesi yang ke-6 MS Word. Peserta ini membuat ulangkaji pembelajaran komputer untuk program Word sebelum Ujian sebenar.
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.
www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk info)
.
Hari ini tiada kelas dapatlah cikcuCA cuci mata kat Kuantan City Mall. Beli barang di Kaison wahhh happpyyyy super duper ♡♡♡♡


23 October, 2017

Kelas Harian Bandar Putra Tg Lumpur

[Temuduga Kerja Pejabat]
.
Selalu pergi temuduga. Ayat ini kita selalu dengar bukan?
1. Baguslah sedang belajar komputer kita takde masa nak ajar Ms Excel ni kita nak cari yang mahir.
.
2. Bagi yang ada kemahiran MS Word, MS Excel satu bonus jika diterima dalam syarikat kami.
.
3. Bagi yang ada sijil mudah untuk diserap kerja. Soal umur jatuh nombor dua. Yang penting kemahiran komputer boleh key-in rekod dengan baik. Bila mahir MS Office sistem yang ada jadi mudah sebab dah nampak jalan format/formula.
.
Hari ini kelas di Bandar Putra Tanjung Lumpur bersama puan Siti. Sebab berminat join kelas komputer individu sebab nak kerja pejabat. Hanya tiada Sijil Komputer puan Siti tidak berani memohon jawatan kosong berdekatan rumah. Alhamdulillah hari ini sesi pertama mempelajari Software Menaip.
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.
www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk booking)

22 October, 2017

Pengambilan Nov 17

[Syarat Ikuti Kelas Komputer]
.
Berhenti salahkan diri sendiri mengapa dari dulu tidak belajar komputer walaupun umur makin meningkat.
.
Anda perlu memenuhi syarat-syarat tertentu sebelum dibenarkan untuk mengikuti servis komputer bersama kami :
.
☆ Lepasan SPM
☆ Berusia 18 tahun hingga 45 tahun
☆ Berminat untuk dalami MS Office
.
Dapatkan nilaian yang dipelajari selama 3 tahun ini hanya dalam masa 3 bulan sahaja. Pengambilan November 2017 kini dibuka! Tempah sekarang untuk kemasukan. Hanya 10 peserta sahaja di terima. Booking RM 200 untuk pengesahan November. Jika penuh anda perlu tunggu sesi seterusnya ya!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.
www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk booking)
.
www.komputerkuantan.com (klik blog untuk modul kursus)

20 October, 2017

Anda Di Situasi Mana 1


Ada dua wanita dengan penggunaan format pada skrin komputer. Seorang dah berjaya selesaikan masalah tersebut manakala seorang lagi masih tercari-cari format pada skrin komputernya. Anda nak disituasi mana satu? Tentu nak di situasi nombor 1 kan?
.
Adakah anda sedang mencari servis mengajar secara peribadi untuk program komputer pilihan anda? Pengambilan NOVEMBER 2017 kini di buka!
.
Serius anda tidak menyesal mendapatkan servis pembelajaran personal bersama kami. Kami sedia membantu anda dengan pembelajaran secara individu.
.
Nak lagi mudah faham? Sekiranya format komputer tidak memberikan hasil dengan cepat dan pantas, apa kata anda cara short-cut. Contoh : untuk klik arahan cetak dokumen hanya tekan Ctrl+P. Kebiasaan Ctrl+C & Ctrl+V sahaja.
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess
.
www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk info)
.
www.komputerkuantan.com (klik blog untuk modul kursus)

19 October, 2017

Sijil Kemahiran Oktober 2017

☆ Update ☆
.
18/10/2017 : Rabu : kelas personal sesi pagi bersama Nisa di Mahkota Square sesi yang ketiga -Akhir MS Excel bermula jam 10 pagi hingga 1 petang. Nisa mengambil pakej Cuti Sekolah untuk 3 hari berturut-turut pakej singkat untuk mahir. Sesi petang pula menghantar sendiri Sijil Kemahiran untuk Syasya di ECM. Sambungan kelas personal kelas malam bersama Azlin di Sungai Isap Perdana sesi yang ke-2 MS Word. Peserta ini berjaya mempelajari format paragraph, Colum (dokumen/Jadual).
.
☆ Update ☆
.
19/10/2017 : Khamis kelas personal sesi petang bersama Hidayah di Permatang Badak Baru sesi yang ke-5 MS Word. Peserta ini berjaya mempelajari format Mailing, Format Sampul Surat & Format Label.
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk info)

www.komputerkuantan.com (klik blog untuk modul kursus)

17 October, 2017

Pembelajaran Mingguan (13hb Okt - 16hb Okt 2017)

[Serius Tak Menyesal Punya]
.
Anda sedang mencari servis mengajar secara peribadi untuk program MSOffice pilihan anda program yang di patenkan khas untuk pekerja?
.
Berapa kali dalam hidup anda pernah cakap nak sangat mahir Excel & Word tapi gagal sebab tak jumpa formula cara yang betul? Anda berada pada masa yang tepat dan tempat yang betul untuk menemukan penyelesaian terhadap masalah anda. Serius anda tidak menyesal mendapatkan servis pembelajaran komputer personal bersama kami. Saya Cikgu Adawiah sedia memberikan yang terbaikk!
.
=============================================
☆ Update ☆
.
13/10/2017 : Jumaat kelas personal petang bersama Niza dari Neram untuk sesi ke 3 untuk program ketiga MS Excel. Ada peningkatan belajar dari semasa ke semasa. Mempelajari format invoice & pengiraan penambahan GST 6%
.
☆Update ☆
.
15/10/2017 : Ahad kelas personal sesi pagi bersama Puan Suzana di Indera Mahkota 10 sesi yang pertama MS Excel bermula jam 10 pagi hingga 12 t/hari. Puan Suzana memilih untuk mempelajari cara untuk Scan dokumen hitam putih/berwarna (Imbas pada mesin pencetak), cara menghantar emel teks biasa/attach dokumen/gambar yang telah di scan. Puan Suzana juga mempelajari pengenalan MS Excel + Kod Jari.
.
☆Update ☆
.
15/10/2017 : Ahad kelas personal sesi petang bersama Niza dari Neram untuk sesi ke 4 untuk program ketiga MS Excel. Mempelajari format pengiraan peratusan (sel relatif) & Vlookup (format yang mudah untuk pengiraan bonus yang berlainan peratus).
.
☆Update ☆
.
16/10/2017 : Isnin kelas personal sesi pagi bersama Nisa di Mahkota Square sesi yang pertama MS Excel bermula jam 10 pagi hingga 1 petang. Nisa mengambil pakej Cuti Sekolah untuk 3 hari berturut-turut pakej singkat untuk mahir. Peserta ini berjaya mempelajari kod jari, Bab 1 hingga Bab 3. Kesemuanya ada 10 bab.
.
☆ Update ☆
.
16/10/2017 : Isnin kelas personal sesi malam bersama Azlin di Sungai Isap Perdana 103 sesi yang pertama MS Word. Peserta ini berjaya mempelajari kod jari, Bab 1 hingga Bab 2. Kesemuanya ada 10 bab.
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

www.wasap.com.my/601113376462 (klik link untuk info)

www.komputerkuantan.com (klik blog untuk modul kursus)

12 October, 2017

Kelas Harian Kempadang

🌿🌿Kelas personal hari ini program MS Excel di Kempadang bersama Kak Jannah di pejabatnya. Alhamdulillah dapat membntu kak jannah create sendiri format untuk OT (Over-Time) untuk pekerjanya. Hanya create 1 formula, kira baris satu tarik sahaja ke bawah. Senang, Cepat & Efisyen.. Gituuu.. Eh beg Hello Kity nak enterframe jugak kih3..🌷🌷
.
Hari ini jugak kak jannah order 2 bekas Garam Mandian Nur. Biasalah kita berhadapan dengan radiasi komputer sangat sesuai amalkan. Badan penat-penat mandi pulak dengan mandian terapi hilang penatt ohoiii.. CA dah mencuba hilang penat2 #GaramNUR juga penaja rasmi untuk peserta yang ambil 3 program komputer diberikan secara percuma RM 25 untuk sebekas berat 350 gram. Lihat link www.nurhimalayansalt.com
.
🌺🌺Pengambilan Oktober/November 2017 kini di buka!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

11 October, 2017

Kelas Harian di UTC

Sementara tunggu peserta Ujian tadi pupuklah rasa cinta untuk membaca ewahh..
.
Kelas personal hari ini program akhir MS PowerPoint. Peserta Syuhadah dari Pekan. Hari ini masuk sesi ke 18 belajar komputer secara individu. Hari ini tamat dengan jayanya. Nantikan Sijil Kemahiran untuk Pakej Pekerja Mahir untuk 3 program yang telah dipelajari dengan jaya serta Sijil Kepantasan Menaip Taipskrip & Manuskrip.
.
Pengambilan Oktober 2017 masih di buka!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

10 October, 2017

Kelas Harian Permatang Badak

Kelas personal hari ini program MS Word. Peserta Hidayah dari Permatang Badak Baru 16 pembelajaran di rumahnya. Hari ini masuk sesi ke 3 belajar komputer secara individu setiap Selasa & Khamis. Peserta ini memilih kursus kemahiran daripada nak terus bekerja dari sambung ke Ijazah yang memerlukan kos 50K pembelajaran.
.
Katanya lagi zaman gawat perlu bayar PTPTN lagi dah tamat belajar, keja tak dapat lagi PTPTN dah cari 👀👀 nak tak nak kene keja kat shopping complex untuk bayar PTPTN 😂😂😂

**Pengalaman pelajar CA pon sama baru2 ini CA jumpa pelajar ini lepas belajar komputer dia sambung Ijazah, sekarang dia terpaksa kerja di mall sebab surat hutang PTPTN dah mai naa.. Pengalaman plajar lain pulak yang ada ijazah nak keja pejabat majikan x berani nak ambil sebab first mereka tak kan nak bayar tinggi kan? Membebel pula CA ni hahaha 😁😁
.
Pengambilan Oktober 2017 masih di buka!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

09 October, 2017

Kelas Harian di UTC

🌸🌸Kelas personal hari ini program akhir MS PowerPoint. Peserta Syuhadah dari Pekan datang ke kuantan untuk belajar di UTC. Hari ini masuk sesi ke 17 belajar komputer secara individu Rabu ini tamat dengan jayanya. Moga selepas tamat Shuhadah dapat membantu perniagaan ayahnya.🌸🌸
.
Selfie satu kali lah dengan peserta kelas personal CA ye manis comel peserta ini..😍😍
.
Pengambilan Oktober 2017 masih di buka!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

08 October, 2017

Kelas Individu Sesi ke - 13 Peserta dari Neram

Tahniah kepada pelajar ini berjaya buat menggunakan program PowerPoint yang diberikan. Peserta Hasniza dari Neram, Terengganu datang ke kuantan ini berjaya mencetak sendiri sampul surat menggunakan program Word & kad ucapan melintang serta menegak menggunakan program PowerPoint.
.
Sesiapa pun boleh berjaya caiyok! Hari ini masuk sesi ke 13 Niza belajar komputer secara individu minggu depan program ke-3 MS Excel. Moga selepas tamat Niza berjaya mendapat kerja di sektor pentadbiran. Amiinn..
.
Pengambilan Oktober 2017 masih di buka!
.
#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice #MsWord #MSPowerPoint #MSExcel #MSAccess

04 October, 2017

Penyelesaian Tugas Pejabat Anda

Ramai tercari-cari guru peribadi untuk belajar key-in rekod dalam Excel, create invois dalam kiraan GST, format minit mesyuarat tetapi tiada yang sudi membantu rakan pula acah-acah nak bantu. Rakan pula kata kalau bantu siapkan kerja orang kerja kita tak siap kan?

Apakah penyelesaikan tugas-tugasan kita yang menimbun itu? Runsing dengan perkara yang membabitkan tugas di pejabat?

Kami sedia ke pejabat anda & membantu menyelesaikan format dengan cepat, mudah faham serta mengurangkan beban tugas pejabat anda. hubungi kami segera  01113376462. Penyertaan akan didahulukan mengikut yang terawal menghubungi kami.

Perlukan lebih maklumat? Klik di sini untuk lebih info di www.komputerkuantan.com

Pengambilan OKTOBER 2017 masih di buka!

#CAAdawiah #KelasKomputer #Kuantan #ServisMengajarPersonal #ServisMengajarBerkumpulan #KelasOnline #KelasOffline #MSOffice

Selesai kelas hari ini di UTC bersama Shuhadah & malam tadi bersama Fatimah di Batu 3, Kuantan. Terima kasih yang mempercayai servis kami.

02 October, 2017

Kelas Harian 02 Okt 2017

🌸🌸Selamat Petang!🍀🍀
.
Selesai kelas komputer sesi pagi di UTC bersama Syuhada. Hari ini mempelajari bagaimana membuat carta organisasi & membina Presentation langkah demi langkah + selingan lagu format Mp3.
.
#CAAdawiah #BelajarKomputer #Kuantan #ServisMengajar